Eén van onze klanten heeft als motto voor post-corona: Werken doen we thuis, ontmoeten op kantoor. Op zoek naar een hybride samenwerking.
Dit voelt goed. Een niet-doen lijstje. Om je bewust te zijn van wat niet werkt en je daar ook dagelijks aan houden. Dit experiment ga ik aan!
Zoom moeheid tegengaan
Grote kans dat jij het fenomeen ‘Zoom-moeheid’ kent. Lees hier hoe je dit tegengaat
Wat zijn de positieve kanten van deze crisis. We zetten ze voor je op een rij!
Je persoonlijkheid bepaalt voor een groot deel hoe jij reageert op deze crisis. Jaco maakt een analyse vanuit de Teamrollen van Belbin.
Je kunt de vicieuze stresscirkel waar je in kan zitten in deze tijd doorbreken, door je parasympatische zenuwstelsel te activeren. Hier geven we je manieren om dat te doen.
Realistische doelen stellen
Tijdens het samenwerken op afstand kunnen persoonlijke doelen en teamdoelen onder druk komen te staan. Dit leidt tot stress. Zo stem je realistische doelen met elkaar af.
Leiderschap en stress verlagen
Iedere medewerker reageert anders op thuiswerken. Zorg dat je weet wat er speelt bij elke medewerker en sluit daar goed bij aan. Deze 7 stappen helpen je hierbij.
Er is een grote latente behoefte om met elkaar te verbinden. Een luisterend oor voor elkaar zijn, elkaar actief bevragen en elkaar tips geven.